hu
en hu
Olvasson tovább

Kockázati tőke alapok

A Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Cashline Csoport tagja, amely a ’90-es évektől kezdődően foglalkozik befektetési tevékenységgel. Kockázati tőkealap-kezelésre a Magyar Nemzeti Banktól tevékenységi engedéllyel rendelkezik, melynek száma H-EN-III/139/2014.

Olvasson tovább

Kockázati tőke alapok

A Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vállalatvezetése és alkalmazottai jól képzett befektetési szakemberek, akik hosszú hazai, regionális valamint nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Az általuk menedzselt Valor Capital Kockázati Tőkealap és a Forte Kockázati Tőkealap 2014-2016 között fektetett be számos innovatív, kezdeti és növekedési stádiumú vállalkozásba, elsősorban az IT, zöldenergia, és a média-szórakoztatóipar területén. Az alapok esetében jelenleg a portfoliómenedzsment tevékenységen és a befektetések értékesítésén van a hangsúly, de a Cashline Investments folyamatosan valósít meg új kockázati tőke-befektetéseket.

Portfólió

Portfólió

Aluinvent Zrt.

Több éves kutatómunkával különféle összetételű ötvözetekből egy különleges tulajdonságokkal rendelkező új típusú, szuperkönnyű és újrahasznosítható alumíniumhab anyag került kifejlesztésre, ez az ALUHAB. A kifejlesztett technológia rendkívül stabil fémhabokat eredményez, ennek köszönhetően könnyedén formákba önthetők, újraolvaszthatók, valamint újrahasznosíthatók. Az Aluinvent Zrt. célja környezetbarát és energia-hatékony gyártási technológiával új, alumínium alapú anyagot biztosítani az építőipar, a gépipar és a járműipar szegmenseinek számára az egész világon. Az Aluinvent nyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. évi Ipari Innovációs Díját.

BauApp Kft.

A BauApp az építőipar számára kínál minőségellenőrzési megoldásokat. Alkalmazásaik segítségével lehetőséget nyújtanak hibajegyek, ellenőrző listák, dokumentációk és raktározási folyamatok egyszerű kezelésére és nyomon követésére, valamint BI Dashboard fejlesztésükkel megkönnyítik az adatokból kinyert információk feldolgozását és vizualizációját.

FFR Optimum Geotermia Kft.

Az FFR Optimum Geotermia Kft. egy standardizált hő-energetikai felsőszintű folyamatirányítási rendszer fejlesztésével foglalkozó társaság. Célja egy olyan átfogó felsőszintű energetikai irányító rendszer létrehozása, szoftveres implementációja valamint felhasználása, amely segítségével lehetővé válik a különböző energiaforrások felhasználásának (napenergia, biomassza, gáz, geotermia stb.) környezetbarát és költséghatékony összehangolása, valamint optimalizálása.

Fiedler Capital Hungary Zrt.

A Fiedler Capital Hungary Zrt. egy inkubátor, mely testreszabott, 12-18 hónapos átfutású, tematizált üzletfejlesztési program keretében vállalja az általa kiválasztott induló vállalkozások (startupok) piacképessé, illetve tőkebefogadásra képessé tételét.

FullCard Zrt.

A FullCard Zrt. a hasonló nevű mobilalkalmazás kifejlesztésére, különféle operációs rendszerekre történő adaptációjára, valamint az alkalmazás háttérrendszereként szolgáló valóságos és virtuális infrastruktúra üzemeltetésére jött létre. Az applikáció segítségével rögzíthetőek az egyes kedvezmény- és törzsvásárlói kártyák, azokkal műveletek végezhetők, a kereskedők aktuális ajánlatai, kedvezmény-kuponjai, valamint nyitvatartási és egyéb vásárlási információk célzottan juttathatók el a vásárlóközönséghez. A kereskedők az alkalmazás használata révén igen pontos vásárlás-statisztikai adatokhoz juthatnak.

Geo-Wendung

Miskolcon 2013-óta a távhőszolgáltatás részben a Föld hőjének hasznosításával történik. A kitermelt ~90°C-os geotermikus folyadék hőenergiája jelenleg, többek között, az avasi lakótelep fűtésére kerül felhasználásra. A fűtési célú felhasználást követően az ~55 - 60°C-os geotermikus vizet a földkéregbe sajtolják vissza. A Geo-Wendung segítségével a visszasajtolás előtt a jelenleg nem hasznosított hőenergiából környezetbarát módon további energia nyerhető ki és használható fel ipari és mezőgazdasági célokra Mályi és Kistokaj térségében. A Geo-Wendung az ehhez szükséges infrastruktúra (csővezetékek, szivattyúk, hőcserélők stb.) kiépítésén túl a jelenlegi hulladékhő minél nagyobb részének felhasználását kívánja biztosítani a keresleti oldal megszervezése és folyamatos optimalizálása révén.

Mobilengine

A Mobilengine egyike a vezető vállalati munkafolyamat menedzsment szoftvereknek. A szoftver az irodán kívül dolgozó alkalmazottak feladatait támogatja, kiváltja a papír alapú dokumentumokat, így javítja a munkafolyamat hatékonyságát és transzparenciáját. A szoftver alkalmas például logisztikai, karbantartási, egészségügyi vagy kivitelezéssel foglalkozó vállalatok tevékenységét modellezésére.

MT-Immo Kft

Az MT-Immo Kft. célja a felhalmozott dohánykereskedelmi és ingatlanpiaci tapasztalatok segítségével trafikkoncesszióval rendelkező magánszemélyek és társaságok számára trafik üzemeltetésére alkalmas helyek és felépítmények bérbeadása. A társaság ezt már megkötött bérleti szerződések megvásárlása, újak megkötése és további kiskereskedelmi láncokkal történő szerződések létesítése révén kívánja elérni, így konszolidálva a piacot.

Newsonia

A newsonia.com egy 24 órás nemzetközi, mozgókép alapú hírügynökség, amely a világ legérdekesebb híreiből válogat. Lehetőség van nyers hírek, vagy szerkesztett riportok megvásárlására. Ezen túl, a Newsonia egy online piactér, amelyen keresztül a feltöltött képek, videók értékesítésre kerülhetnek. A Newsonia a fentieken túlmenően még egy online TV csatornával is rendelkezik, amely a weblapon lévő hírekre és riportokra épül.

Pannon Drill Kft.

A Pannon Drill Kft. célja Magyarországon, a Kárpát-medencében, valamint a közel – keleti régióban kőolaj, földgáz, palaolaj, palagáz, illetve geotermikus kutak fúrása. A projektek kivitelezéséhez a társaság rendelkezik egy modern, önjáró fúrógéppel, valamint komoly szakmai tapasztalattal rendelkező csapattal.

Robot Informatika Zrt.

A Robot Informatika Zrt. profilja egyedi szoftverek programozása, különös tekintettel a mobil alkalmazások fejlesztésére.

SMART INNOVATIONS Kft

A SMART INNOVATIONS Kft. célja olyan innovatív okoshálózati megoldás kifejlesztése, amely nem csak méri és továbbítja a víz, gáz, elektromos energia, hőmennyiség fogyasztásokat, de feldolgozza az adatokat, képes kezelni a víz-, gáz- és villamosenergia rendszer összes szereplőjét így optimalizálva a felhasználást.

Statzup Kft.

A Statzup fantázia-sport játékok fejlesztésével foglalkozik. Az általuk web és mobil felületekre kifejlesztett sport-menedzser játékok lehetővé teszik a partner cégek, egyesületek vagy klubok számára, hogy saját igényükre szabható, érdemi tartalmat kínáljanak felhasználóik számára az egész világon. A Statzup ezen felül a jelentős globális ügyfélbázissal bíró „The Fantasy Football” nevű internetes fantázia-foci játékot is fejleszti, üzemelteti.

Urban Coffee Company

Az Urban lehetővé teszi partnerei számára, hogy azok különleges helyszíneken sokrétű szolgáltatást tudjanak nyújtani. A modern designnal rendelkező, konténeres kialakítású egységek vonzó környezetet teremtenek az ügyfelek számára, legyen szó akár egy jövedelmező kávézó franchise-ról, vagy egyedi hasznosítási igényről. A kiváló minőségű kiszolgáló egységek és a legapróbb részletekre is kiterjedő professzionális hozzáállás minden ügyfél számára komoly vonzerőt jelent. Az Urban üzemelteti a „The Rusty Coffe Box” újvonalas kávézóláncot.

Well Research Kft.

Miskolcon az avasi lakótelep távhő szolgáltatás jelentős részét geotermikus, megújuló energiából biztosítják. A geotermikus rendszer hosszú távú fenntarthatósága szempontjából a felhasznált, alacsonyabb hőmérsékletű víz visszajuttatásáért felelős úgynevezett visszasajtoló kutak létfontosságúak. A Well Research Kft. egy visszasajtoló kút üzemeltetését hivatott elvégezni. Kiemelten fontos a visszasajtoló kutak fenntartható, gazdaságos, hatékony üzemeltetése, ezért a Well Research Kft. kutatási tevékenységet végez a legoptimálisabb üzemeltetési módszertan meghatározása érdekében.

World Expression Entertainment Zrt

A World Expression Entertainment célja, hogy zenés showműsorokat és kiállításokat fejlesszen a fiatal generáció számára. „A Játékkészítő” című zenés akciómesét óriási sikerrel mutatták be Budapesten, a látogatók száma a 100.000 főt is meghaladta. Az „Álomutazó” című 3D akciómese is hasonló eredményeket tudott felmutatni. A World Expression által fejlesztett „A Bajnok” nevű interaktív sport kiállítás pedig Magyarország mellett a világ több országában került bemutatásra.