hu
en hu
Olvasson tovább

Zöld alap

Magyarország egyik legnagyobb olyan magántőkealapja, amely befektetésein keresztül aktívan hozzájárul Magyarország és az Európai Unió klímaváltozás elleni törekvéseihez és a fenntartható fejlődéshez.
Célunk, hogy befektetéseinkkel pozitív környezeti hatást váltsunk ki a pénzügyi megtérülés mellett.

Olvasson tovább

Zöld alap

A Valor Zöld Alap elsősorban olyan vállalkozásokba fektet, amelyek a megújuló energia területén folytatnak tevékenységet, vagy más pozitív környezeti hatású projekttel rendelkeznek. Az alap kiemelten az alábbi tevékenységet folytató vállalatoknak nyújt forrást tulajdonrészért cserébe:

  • naperőmű parkok előkészítése és fejlesztése
  • más megújuló energia (pl. szél, geotermia, biogáz, stb.) előállítása
  • hulladék újrahasznosítás
  • energiatárolás
  • ökológiai gazdálkodás, biogazdálkodás

Portfólió

A befektetési lehetőségek alapvetően a jelentkező vállalkozások részéről bemutatott üzleti koncepciók életképessége és gazdasági megvalósíthatósága alapján kerülnek elbírálásra. Az alap az Európai Unió országaiban, de főként Magyarországon fektet be. Jegyzett tőkéje 10 milliárd forint, két fő tulajdonosa a Cashline Csoport, valamint az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt. leányvállalata, az MFB Invest Zrt.

A Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Cashline Csoport tagja, amely a ’90-es évektől kezdődően foglalkozik befektetési tevékenységgel. Magántőkealap-kezelésre a Magyar Nemzeti Banktól tevékenységi engedéllyel rendelkezik, melynek száma H-EN-III/139/2014.

Portfólió

Portfólió

Greentyre

A Green Tyre Zrt. egy gépjármű-gumiabroncsokat újrahasznosító társaság, amely az itthon képződött ilyen veszélyes hulladék több, mint felét dolgozza fel. Küldetése, hogy Magyarországot, a magyar természeti környezetet, megkímélje keletkező hazai használt gumiabroncs-hulladék jelentős részének szennyező hatásaitól. Az alkalmazott technológia zárt rendszerben valósítja meg az abroncs- hulladék feldolgozását, lehetővé teszi, hogy a gumi annak életútja végén új termékként kerüljön vissza a közhasználatba, mint például játszótér-, vagy sportpálya-burkolat.

50 MW Kft.

50 MW csúcsteljesítményű naperőmű fejlesztési projekt Fehérgyarmat és Penyige települések környékén, amelynél jelenleg az engedélyezési folyamat zajlik. A tervek szerint a beruházás befejezését követően a megtermelt villamos energia a hálózatba betáplálásra kerül.

Nyírség Watt Kft.

25 MW csúcsteljesítményű naperőmű fejlesztési projekt Vasmegyer településen, amely jelenleg az építéshez szükséges összes engedéllyel rendelkezik. A tervek szerint a beruházás befejezését követően a megtermelt villamos energia a hálózatba betáplálásra kerül.

Graduw Invest Zrt.

A Graduw Invest Zrt. Tesco hipermarket ingatlan portfolióval rendelkezik Magyarországon és Csehországban. Célja ezek ESG szempontú felújítása és üzemeltetése.

Zöld alap

Fenntarthatóság

Célunk, hogy befektetéseinken keresztül pozitív környezeti hatást váltsunk ki, az EU Párizsi Klímaegyezménnyel és az SFDR 9. cikkével összhangban.

Bővebben >>

Naperőmű befektetések 75 MW

ENSZ

fenntarthatósági alapelveket támogató befektetések aránya 100%

Co2 intenzitás 156 tCO2e/M€